Windows 8 and IExplorer 10

Regarding problems encountered while using the website owner interface.
Rovarn
Posts: 5
Joined: Sun Mar 31, 2013 5:55 am

Windows 8 and IExplorer 10

Postby Rovarn » Thu Apr 04, 2013 12:42 pm

I have a VPS setup with DirectAdmin and Installatron.
Everything works fine except when a user who has the combination Windows 8 and Internet Explorer 10 trying to use Installatron. What happens is that DirectAdmin freezes for ALL users in 5-10 minutes, no one can use Direct Admin during this time. I can see on the server that using of RAM goes up to almost max (1GB installed, ~ 2-300 MB use in normal operation).

After these minutes, the user can use the Installatron normal until you go out and will go into Installatron again. Then it will be the same stop. On one of the computers I tested does not start Installatron at all, after about 5 minutes you will return to your home page in DirectAdmin. Same here that no one can use Direct Admin during this time.

I have tried to repair the installation of Installatron.

I've tried several different computers, same error occurs at all of them.

It's just the combination Windows 8 with Internet Explorer 10 that the error occurs.

I've tried Installatron with Internet Explorer 10 on Windows 7 and it works great.

I tried to use Installatron with Google Crome on Windows 8 and it works great.

Anyone else experiencing the same problem? Is there any solution?

(Translated by google)


Original language:
Jag har en vps installation med DirectAdmin och Installatron.
Allt fungerar bra förutom när en användare som har kombinationen Windows 8 och Internet Explorer 10 försöker använda Installatron. Det som händer är att DirectAdmin låser sig för ALLA användare under 5-10 minuter, ingen kan använda DirectAdmin under denna tid. Jag kan se på servern att användandet av RAMminne går upp till nästan max (1GB installerat, ~2-300 MB användning vid normal drift).

Efter dessa minuter kan användaren använda Installatron normalt ända tills man går ur och ska gå in i Installatron igen. Då blir det samma stopp. På en av datorerna jag testat startar inte Installatron över huvud taget, efter ca 5 minuter kommer man tillbaka till startsidan i DirectAdmin. Samma här att ingen kan använda DirectAdmin under denna tiden.

Jag har provat att reparera installationen av Installatron.

Jag har provat i flera olika datorer, samma fel uppstår på alla av dem.

Det är bara kombinationen Windows 8 tillsammans med Internet Explorer 10 som felet uppstår.

Jag har provat Installatron med Internet Explorer 10 på Windows 7 och det fungerar utmärkt.

Jag provade att använda Installatron med Google Crome på Windows 8 och det fungerar utmärkt.

Någon annan som upplever samma problem? Finns det någon lösning?

(Översatt med google)

/Micke

Josh
Staff
Posts: 131
Joined: Wed Jul 07, 2010 3:53 pm
Location: USA

Re: Windows 8 and IExplorer 10

Postby Josh » Fri Apr 05, 2013 1:01 am

Greetings,

Sorry to hear about the trouble with Windows 8 + IE 10. I tried this combination in a VM but wasn't able to reproduce the problem.

Try swapping Installatron's "HTTP Driver" at Installatron Admin >> Settings to the "PHP CURL Extension" and then test if the problem is resolved.

Best regards,
Josh

Rovarn
Posts: 5
Joined: Sun Mar 31, 2013 5:55 am

Re: Windows 8 and IExplorer 10

Postby Rovarn » Fri Apr 05, 2013 1:06 pm

Thank you for taking the time to this problem!

Strange. Your solution helped in part, now it seems that it works well for all users on different computers with the W8 + IE10, but now I can not access Installatron admin panel from my own computer (W8 + IE10, it worked before the change)

It works fine in other computers, I get to go through the settings in my PC.

Micke

Original:
Tack för att Du tog dig tid åt detta problem!

Märkligt. Din lösning hjälpte delvis, nu verkar det som att det fungerar bra för alla användare på olika datorer med W8+IE10, men nu kan jag inte komma åt Installatron adminpanelen från min egen dator (W8+IE10, det funkade innan ändringen)

Det fungerar bra i andra datorer, jag får gå igenom inställningarna i min dator.

Micke

Josh
Staff
Posts: 131
Joined: Wed Jul 07, 2010 3:53 pm
Location: USA

Re: Windows 8 and IExplorer 10

Postby Josh » Fri Apr 05, 2013 9:00 pm

Greetings,

What's preventing you from accessing the admin panel on your own computer? Are you receiving an error, does it just hang?

Are there any entries in any of the /var/installatron/logs/ logfiles for the failed attempt?

Best regards,
Josh

Rovarn
Posts: 5
Joined: Sun Mar 31, 2013 5:55 am

Re: Windows 8 and IExplorer 10

Postby Rovarn » Sat Apr 27, 2013 6:17 am

It does not work with W8 and IE10.
If I add a new user in DirectAdmin, I can one time see Installatron when I log on. Then I go to another page in the DA and then back to the Installatron then hangs DA for 10 minutes. No one can access the DA during this time. It makes no difference on which computer has W8 and IE10, I've tried several (I'm a reseller of new computers). It's not the computer that freezes, it's DA who stops working for about 10 minutes.

No error messages in the logs and no error somewhere.

All other combinations of OS / Browser I have tested working satisfactory, Debian with Iceweasel and Epiphany, WXP, WVista, W7 with up to IE10, Chrome.

These days new computers comes with W8 and IE10 pre-installed, I see a future problem with my webserver.

Is there a demo somewhere with DirectAdmin and Installatron as I can test on?

Original:
Det fungerar inte med W8 och IE10.
Om jag lägger en helt ny användare i DirectAdmin kan jag en gång se Installatron när jag har loggat in. Sedan går jag till en annan sida i DA och sedan tillbaka till Installatron då hänger sig DA i 10 minuter. Ingen kan komma åt DA under denna tid. Det spelar ingen roll vid vilken dator som har W8 och IE10, jag har provat på flera (Jag säljer nya datorer) Det är inte datorn som hänger sig, det är DA som slutar fungera under ca 10 minuter.

Inga felmeddelanden i loggarna och inga felmeddelanden någonstans.

Alla andra kombinationer OS/Webbläsare jag har testat fungerar utan anmärkning, Debian med Iceweasel och Epiphany, WXP, WVista, W7, med IE upp till , Chrome.

Idag säljs nya datorer med W8 och IE10 förinstallerat, jag ser ett framtida problem med min webserver.

Finns det någon demo någonstans me

Phil
Staff
Posts: 486
Joined: Tue Jun 19, 2007 6:06 am

Re: Windows 8 and IExplorer 10

Postby Phil » Sat Apr 27, 2013 1:47 pm

Hello,

I'm sorry to hear the problem persists. We'll have another attempt at reproducing this, and we'll have another update by Monday.

Try the demo at http://demo.installatron.com to see if the problem is experienced there too.
Username: demouser
Password: demopass

Thank you,
Phil
Phillip Stier
Installatron Co-Founder

Rovarn
Posts: 5
Joined: Sun Mar 31, 2013 5:55 am

Re: Windows 8 and IExplorer 10

Postby Rovarn » Tue Apr 30, 2013 1:01 pm

Works great on your demo page!
I begin to suspect that there is a setting on my server, when I install for example SMF I can not install mods in SMF. I have searched and searched but can not find a reasonable explanation...

Original:
Fungerar jättebra på Er demosida!
Jag börjar misstänka att det är någon inställning på min server, när jag installerar till exempel SMF kan jag inte i SMF installera mods. Jag har sökt och sökt men hittar ingen vettig förklaring.

Phil
Staff
Posts: 486
Joined: Tue Jun 19, 2007 6:06 am

Re: Windows 8 and IExplorer 10

Postby Phil » Tue Apr 30, 2013 3:58 pm

Hello,

Can you open a ticket and provide login to an affected account on the server?

We can try a few test installs to see what we can determine. Make sure to reference this thread.

Thank you,
Phil
Phillip Stier
Installatron Co-Founder

Jack Hard
Posts: 5
Joined: Fri Dec 21, 2012 6:21 am
Contact:

Re: Windows 8 and IExplorer 10

Postby Jack Hard » Wed May 01, 2013 5:07 am

Your solution helped in the work, now it seems to work well for all users on different computers W8 + IE10, but now can not access the admin panel Installatron on my computer (W8 + IE10 he worked before the change )

It works fine on other computers, you must go through the settings on my computer.

Mika

origin:
Tack Att Du difficult problem Detta TID cave!

Märkligt. Dean Losning hjälpte delvis, verkar NOT ATT Det Det som på bra went running ways users datorer BETWEEN W8 + IE10, men Jag Kan Komma Institute in Installatron adminpanelen from min Egen reason (W8 + IE10, Det funkade Innana Andringa)

DET works Andhra bra I datorer Jag Får GA igenom I have inställningarna min.

Rovarn
Posts: 5
Joined: Sun Mar 31, 2013 5:55 am

Re: Windows 8 and IExplorer 10

Postby Rovarn » Wed May 01, 2013 7:36 am

Phil wrote:Hello,

Can you open a ticket and provide login to an affected account on the server?

We can try a few test installs to see what we can determine. Make sure to reference this thread.

Thank you,
Phil


Done!


Return to “Website Owner Technical Discussion and Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests